Wonen in Bloomingdale

Bloomingdale is een complex met luxe woningen in het voormalige hoofdkantoor van het Provinciale Electriciteitsbedrijf van Noord-Holland (PEN) aan de Ign. Bispincklaan, de Kastanjelaan en de Platanenlaan in het dorp Bloemendaal.
Dat monumentale gebouw is nu bijna 90 jaar oud. Tot eind jaren ’80, toen het bestuur van het elektriciteitsbedrijf naar Alkmaar verhuisde, bleef het in gebruik als kantoorgebouw. In 1999 is het voormalige PEN-gebouw aangewezen als rijksmonument en in 2001 is bouwvergunning voor een woonbestemming verstrekt.

Entree hoofdgebouw Ign. Bispincklaan

Woonbestemming
Sinds 2003 bestaat het voormalige PEN-hoofdkantoor, inmiddels getooid met de historische naam ‘Bloomingdale’, uit 50 luxe appartementen en twee vrijstaande villa’s. Bij de transformatie van kantoorgebouw naar appartementencomplex zijn gelukkig veel stijlelementen behouden. De statige voorgevel met de indrukwekkende entree, de bronzen kozijnen met royaal glas en de ruime maatvoering verlenen Bloomingdale ook als woningen grandeur en sfeer, zonder dat de menselijke maat is verloren.

Entree noordelijke binnentuin (Foto Van Engelen Makelaars)

Stoer en vriendelijk
Het prestigieuze voormalige PEN-gebouw is opgetrokken uit voor de jaren ’30 kenmerkende baksteen en past qua architectuur goed in de aangename woonomgeving. Het pand oogt vriendelijk en toegankelijk maar is tegelijkertijd krachtig en stoer.

Hoewel Bloomingdale centraal in het dorp Bloemendaal staat, is goed te merken dat het gebouw in de jaren ’30 van de vorige eeuw is gebouwd midden in het Kennemerpark op een perceel van ruim anderhalve hectare. Vanuit de woningen kijk je uit op prachtige tuinen en borders.

(Foto DMC Makelaars)

Wonen in Bloomingdale
Kenmerkend voor het wonen in Bloomingdale is de hoge mate van privacy die mede is bereikt door zes verschillende portalen die de woningen bereikbaar maken. Een inpandige garage en enkele fietsenstallingen geven ook toegang tot het gebouw. De vele buitenparkeerplaatsen zorgen er voor dat bewoners en bezoekers altijd dicht bij de ingangen kunnen parkeren. Dankzij buitenliften bij de trappen en liften in alle zes portalen is de toegang tot Bloomingdale voor iedereen probleemloos.

Met een hoofdgebouw dat ongeveer 93 meter breed is en met de drie vleugels die het hele complex 53 meter diep maken is Bloomingdale best een groot gebouw. Maar ondanks het imposante voorkomen ervaar je het hele perceel vooral als een groot park. Geen wonder, met twee binnentuinen en een parkachtige strook rondom.
De dorpskern van Bloemendaal, het NS-station Bloemendaal en de halte Vijverweg van Connexxion lijn 481 liggen op loopafstand. Duinen en strand zijn op fietsafstand.
Bloomingdale is ruimte, groen, luxe, gemak, privacy en stijl.

Voorzieningen voor bewoners
Een van de unieke kenmerken van Bloomingdale is dat de huismeester met zijn gezin in het complex woont. Zijn dagelijks beheer en de ondersteuning van bestuur en bewoners maken het wonen prettig zorgeloos.
Daarnaast genieten bewoners van eigen sportfaciliteiten, een zwembad, een sauna en een stoombad in het souterrain.
De Vereniging van Eigenaars Bloomingdale wordt kundig en actief bestuurd, het complex wordt professioneel beheerd en de vereniging is in alle opzichten gezond.

Westelijke zijde, hoofdgebouw (foto DMC Makelaars)

Lees op de volgende pagina’s meer over de historie van het gebouw en de inrichting als wooncomplex, maar ook over het dorp Bloemendaal en de regio Zuid-Kennemerland.

Door in te loggen kunnen bewoners kennis nemen van nieuws over Bloomingdale, van berichten van het bestuur, documenten van de vereniging en specificaties van hun eigen appartement.